Hitachi Vantara HQT-6740 Certification Exam Sample Questions and Answers

Storage Administration Dumps, HQT-6740 Dumps, Hitachi Vantara Storage Administration PDF, HQT-6740 PDF, Storage Administration VCE, Hitachi Vantara Storage Administration Questions PDF, Hitachi Vantara Exam VCE, Hitachi Vantara HQT-6740 VCE, Storage Administration Cheat SheetBefore you write the Hitachi Vantara Storage Administration (HQT-6740) certification exam, you may have certain doubts in your mind regarding the pattern of the test, the types of questions asked in it, the difficulty level of the questions and time required to complete the questions. These Hitachi Vantara Qualified Professional - Storage Administration sample questions and demo exam help you in removing these doubts and prepare you to take the test.

The best approach to pass your Hitachi Vantara HQT-6740 exam is to challenge and improve your knowledge. To test your learning and identify improvement areas with actual exam format, we suggest you practice with Premium Hitachi Vantara HQT-6740 Certification Practice Exam. The practice test is one of the most important elements of your Hitachi Vantara Storage Administration Professional exam study strategy to discover your strengths and weaknesses, to improve your time management skills and to get an idea of the score you can expect.

Hitachi Vantara HQT-6740 (Storage Administration) Sample Questions:

01. After discovering a storage system with Hitachi Device Manager, which three categories are automatically displayed within the Volumes logical group?
(Choose three.)
a) Open - Allocated
b) Open - Unallocated
c) Mainframe - Allocated
d) Mainframe - Unspecified
e) Mainframe - Unallocated
 
02. What is the maximum capacity of a LUSE volume on a VSP storage system?
a) 4 TB
b) 32 TB
c) 36 TB
d) 60 TB
 
03. Which feature allows the naming of LDEVs using Hitachi Device Manager CLI?
a) LDEV Naming
b) LDEV Labeling
c) LDEV Tagging
d) LDEV Editing
 
04. You want to restart the Hitachi Command Suite (HCS) services running on a Windows server. Which tool would you use?
a) Windows Services panel
b) HCS GUI
c) CLI command "hcmdssrv"
d) Windows Task Manager
 
05. A storage administrator has been asked to use Hitachi Device Manager (HDvM) to provide information about storage utilization by hosts for an urgent meeting.
When the report is created, several hosts have no utilization data associated with them. What is the reason for the missing data?
a) The hosts do not have the HDvM agent installed.
b) The hosts have not been refreshed.
c) The storage system has not been refreshed.
d) The storage system polling is not synchronized with the report creation.
 
06. What are two benefits of the Hitachi Command Suite?
(Choose two.)
a) agentless host discovery
b) integrated installer for core Hitachi Command Suite software
c) one license key for all Hitachi Command Suite software products
d) automated microcode update management across all Hitachi storage systems
 
07. A customer is using the Hitachi Command Suite (HCS) to manage their storage environment comprising VSPs, HUS and HNAS platforms connected to Linux and Windows servers. Several of the HUS systems, as well as competitors arrays are virtualized behind the VSPs.
Which three functions does the HCS provide in this environment?
(Choose three.)
a) common GUI
b) server virtualization software
c) integration of all third-party arrays in a global storage management framework
d) single management tool for all Hitachi storage systems and virtualized storage environments
e) common CLI
 
08. In which file format is Hitachi Device Manager data exported?
a) .pdf
b) .csv
c) .doc
d) .html
 
09. Which three storage operations are performed with Hitachi Device Manager?
(Choose three.)
a) allocate volumes
b) unallocate volumes
c) compress volumes
d) dedupe volumes
e) create volume
 
10. A storage manager needs to add a new server to the Hitachi Device Manager (HDvM) database. As an alternative to running a host scan, which two actions are available to discover and identify the new server?
(Choose two.)
a) Use the Host Data Collector.
b) Install HDvM Agent on the host.
c) Execute the AddNewHost CLI command.
d) Run the Import Hosts utility.

Solutions:

Question: 01

Answer: a, b, d

Question: 02

Answer: d

Question: 03

Answer: b

Question: 04

Answer: c

Question: 05

Answer: a

Question: 06

Answer: a, b

Question: 07

Answer: a, d, e

Question: 08

Answer: b

Question: 09

Answer: a, b, e

Question: 10

Answer: a, b

Note: If you find any error in these Hitachi Vantara Storage Administration Professional sample questions, you can update us by write an email on feedback@nwexam.com.

Rating: 4.9 / 5 (33 votes)