Before you write the Fortinet FortiAnalyzer Analyst (FCP_FAZ_AN-7.4) certification exam, you may have certain doubts in your mind regarding the pattern of the test, the types of questions asked in it, the difficulty level of the questions and time required to complete the questions. These Fortinet Certified Professional - Security Operations (FortiAnalyzer Analyst) sample questions and demo exam help you in removing these doubts and prepare you to take the test.
The best approach to pass your Fortinet FCP_FAZ_AN-7.4 exam is to challenge and improve your knowledge. To test your learning and identify improvement areas with actual exam format, we suggest you practice with Premium Fortinet FCP_FAZ_AN-7.4 Certification Practice Exam. The practice test is one of the most important elements of your Fortinet FCP - FortiAnalyzer 7.4 Analyst exam study strategy to discover your strengths and weaknesses, to improve your time management skills and to get an idea of the score you can expect.
Fortinet FCP_FAZ_AN-7.4 (FortiAnalyzer Analyst) Sample Questions:
01. It is a best practice to upload FortiAnalyzer local logs to a remote server. Which three remote servers are supported for the upload?
(Choose three.)
a) FTPS
b) SFTP
c) SCP
d) UDP
e) TCP
02. Which statement accurately describes FortiView on FortiAnalyzer?
a) It displays data from archive logs and analytics logs.
b) It requires you to configure a custom view.
c) It cannot be disabled.
d) It offers multiple dashboards for data analysis.
03. What is included in the disk quota for each ADOM on the FortiAnalyzer?
a) Raw logs and archive files
b) Archive logs and analytics logs
c) Raw logs, archive files, SQL database tables
d) SQL tables and archive files
04. What must be configured to send notifications about incident updates?
a) Back-end email server
b) Output profile
c) A playbook using an Incident_Trigger
d) Fabric connector
05. Which two external servers can you configure to validate administrator logins?
(Choose two.)
a) RADIUS
b) Only locally by FortiAnalyzer
c) Syslog
d) LDAP
06. Which database language does FortiAnalyzer support for the purposes of logging and reporting?
a) SQL
b) LDAP
c) XML
d) SSH
07. What are the two modes to filter search results?
(Choose two.)
a) Quick mode
b) Filter mode
c) Cache mode
d) Text mode
08. When you move a FortiGate device from one ADOM to a new ADOM, what is the purpose of rebuilding the new ADOM database?
a) To migrate the archive logs to the new ADOM
b) To run reports on the device's analytics logs in the new ADOM
c) To remove the device's analytics logs from the old ADOM
d) To reset the disk quota enforcement to default
09. What is the main purpose of deploying RAID with FortiAnalyzer?
a) To provide redundancy of your log data
b) To store data in chunks across multiple drives
c) To make an identical copy of log data on two separate physical drives
d) To back up your logs
10. An administrator has been tasked with reviewing logs on FortiAnalyzer to see if a FortiGate has signs of high memory usage. Which logs should the administrator review?
a) Security logs
b) Event logs
c) Traffic logs
d) Incident logs
Solutions:
Question: 01
Answer: a, b, c
|
Question: 02
Answer: d
|
Question: 03
Answer: b
|
Question: 04
Answer: d
|
Question: 05
Answer: a, d
|
Question: 06
Answer: a
|
Question: 07
Answer: b, d
|
Question: 08
Answer: b
|
Question: 09
Answer: a
|
Question: 10
Answer: b
|
Note: If you find any error in these Fortinet FCP - FortiAnalyzer 7.4 Analyst sample questions, you can update us by write an email on feedback@nwexam.com.